Communicatie skills


Communicatie wordt dikwijls benaderd vanuit de persoonlijkheidsanalyse.

De communicatie-wetenschap gaat er immers van uit dat verschillende types op een andere manier communiceren, en dat we daarmee rekening moeten houden, wanneer we een boodschap overbrengen. Is dat fout? Allerminst …

Maar ook één en dezelfde persoon (het type blijft wat het is) zal op verschillende tijdstippen exact dezelfde boodschap van dezelfde persoon (dezelfde intentie), op een verschillende manier interpreteren. De reden : de energie van de ontvanger is in beide gevallen verschillend.

Inzichten in de basisenergie van zender en ontvanger en de gevolgen op de boodschap, kunnen heel veel misverstanden en misopvattingen voorkomen. En het kan iedereen aanzetten om op een veel efficiënter manier boodschappen over te brengen.

Ook de boodschap zelf is onderhevig aan een aantal basisinzichten, die voldoende impact hebben op de werking van een organisatie, om de nodige aandacht te krijgen.

Wij coachen in groep tot niveau ‘bewust onbekwaam’ en gaan vanaf dan het traject individueel aan, in intens overleg met de opdrachtgever, in respect voor de relatie coach/coachee.


Binnen het project “Mijn Plan B”

Uiteraard draait ook in ons project MijnPlanB veel rond communicatie, hoewel daar de begeleiding die we bieden veel ruimer gaat. In MijnPlanB gaan we binnen een krachtige, fijne groep collega-ondernemers regelmatig buiten de comfortzone (de definitie van persoonlijke ontwikkeling), steeds op basis van begeleiding door mensen die een bepaalde discipline onder de knie hebben.

Zo kan iedereen op eigen tempo sleutelen aan haar/zijn persoonlijke ontwikkeling, binnen de veilige omgeving van gelijkgestemde mensen met ervaring.


Interesse? Maak een afspraak voor een intake.

Het netwerk van M2E4U